Velkommen til circuit træning for løbere hos Blovstrød Løverne

circuit træning

Træningen ledes af Thomas Christensen

circuit træning for løbere og walkere
Starter første fredag i september

baggrund

Det geniale ved at træne circuit er, at du får brugt dine muskler mere end ved de fleste andre træningsformer. For når dine ben har fået en tur på løbebåndet, er overkroppen stadig klar til en tur i romaskinen.

Derfor kan din krop både holde til at arbejde effektivt længere, samtidig med at du styrker alle de store muskelgrupper.

Derudover brænder du mange kalorier af ved den alsidige træning. Og endnu mere genial – der er aldrig kø til den næste øvelse/redskab du skal i gang med, som på nogle fitnesscentre. Til al træning er der musik, så vi har det rigtige tempo og længde af træningspas. Alle kan deltage. Holdet består af løbere m/k fra klubbens mange forskellige hold.

Alle kan få meget ud af circuit gymnastik. Og så har holdet bestået stort set siden Blovstrødløverne blev dannet, og med Axel som træner i mange år.

redskaber

Her bruger vi bl.a. løbebånd, romaskine, sjippetov, forskellige vægte, gymnastikredskaber (plint, måtter mm). Vi har opstillet ca 20 forskellige øvelser/stationer i en rækkefølge eller cirkel så de samme muskler ikke bruges lige efter hinanden, men at de når at hvile sig, inden de skal i gang igen. Og du styrer selv, hvor meget gas du vil give den. Cirklen kører vi igennem 2 gange med ca 5 minutters snakke/hygge pause mellem de to runder.

det sociale

Nu er ikke alt træning. Udover at vi en gang imellem hygger efter træning, har vi to vigtige begivenheder – julefrokosten og afslutningen. Begge holder et lækkert kulinarisk niveau på sammenskudsbasis. Super sjovt, super hyggeligt.

Sted og tid

Blovstrød Skole, store gymnastiksal. Indgang fra Kongevejen (lige ved lyskrydset),eller fra skolegården. Fredag kl 17:30 til ca kl 19.

Tag ikke for varmt træningstøj med og indendørssko Fælles omklædning og mulighed for bad

Historie

I 1976 opstartede Axel Nielsen på aftenskole et Circuit hold på Blovstrød skole.
Axel havde stiftet bekendtskab med den nye træningsform i Lyngby Bokseklub, hvor cykelrytterne supplerede deres vintertræning. I bokseklubben var der startet en ung talentfuld bokser ved navn Hans Henrik Palm.
Senere implementerede Axel fredagstræningen 17.30 i Løveregi, hvor der var omkring 15 øvelser. Egon Hyldmar overtog træningen, senere Karen/Kai, Anna/Thomas med flere.

Træningen er hård, men effektivt og kan kraftig anbefales til alle de stive Løver.

curcuit 6

musik

Til al træning er der musik, så vi har det rigtige tempo og længde af træningspas.

Alle kan deltage. Holdet består af løbere m/k fra klubbens mange forskellige hold. Alle kan få meget ud af circuit gymnastik. Og så har holdet bestået stort set siden Blovstrødløverne blev dannet, og med Axel som træner i mange år.

opvarming

Vi varmer op i ca 20 min med lidt løb, svingøvelser, opvarmning at de store muskelgrupper og slutter af med udstrækning af alle muskelgrupper. Vi har altid en grundig opvarmning og udstrækning

træningen

Træningen foregår på den måde:

• Først vælger du den øvelse du gerne vil starte med – f.eks. romaskinen (ben og ryg)
• Så ror du i f.eks. 20 sekunder. Arbejdstiden styres af et stykke ”trænings-musik” der spiller i 20 sekunder
• Når træningsmusikken stopper er der 15 sek. ”hvile-musik”, hvor du går til den næste øvelse i rækken, hvor du træner arme
• Så kommer der et nyt stykke trænings-musik i 20 sek., hvor du træner arme
• Efter 30 arbejde kommer 15 sek hvile-musik, hvor du går til en ny øvelse, hvor du træner lægmuskler
• Dette gentager du ca 20 gange, hvor du hver gang træner en muskelgruppe, som du ikke lige har brugt.

Arbejder i 20 sekunder og hviler i 15 sekunder Når vi er komme i gang med sæsonen begynder vi at lege med arbejdstider og hviletider.

Så kan træningen kan f.eks. være:
Træner 2 x17 sek i f.eks. romaskinen, inden du skifter til ny øvelse.

Dvs: 17 sek arbejde, 5 sek hvile, 17 sek arbejde, 15 sek hvile hvor du skifter til en ny øvelse.

Den lille pause på 5 sek gør, at du kan træne dine muskler meget mere uden at blive træt og øm.

Hele træningen slutter vi af med en grundig omgang strækøvelser, hvor alle muskelgruppe bliver arbejdet igennem. Alt dette når vi på kun 1 time og 30 min. Og så er vi klar til weekend!

Mette's interview med Thomas

curcuit 9
curcuit1
curcuit 7
circuit 3