Cafelonen

Drik kaffe i Cafelonen

Cafelonen er stedet hvor alle hold kan drikke kaffe og spise af Lone’s lækkerier om lørdagen.

Her hygger alle hold efter lørdagens mange km.

 

Efter løb om lørdagen har alle hold mulighed for at hygge i Cafelonen

ret1

Hvad serveres der 

Hver torsdag annoncerer Lone lækkerierne på FB og senere på hjemmesiden.

Der er masser af plads

Der er borde og stole til alle og når det er varmt kan man sidde udenfor.

ret3
ret5

Betaling

Du kan betale med mobilpay og Dankort.

Veganer, glutenfri m.m

Spørg Lone.

ret4
social spiseaften

Social Spiseaften

Der bliver arrangeret sociale spiseaftener i Cafelonen af Cafe-udvalget.

Lone Bossen

Det er Lone der står for Cafelonen.

Lone Bossen

Opskrifter

Rugbrød i tynde skiver pensles med olivenolie og drysses med groft salt. Bages ved 180 grader til de er sprøde.
Herpå creme af flødeost som piskes med elpisker til den bliver tyk, hvorefter der røres hakkede krydderurter, lidt hvidløg, salat og peber i. Pyntes med agurkestrimler, som er lavet med juillenne jern. Hertil serverede Mette en grøn øl
God fornøjelse 😊

Vinsmagningens 3. indslag var en dejlig rosévin. Hertil serverede jeg en kold ærte-asparges suppe (der findes desværre ikke nogen kildeangivelse 😉).

Asparges knækkes og enderne koges med hakkede skalotteløg og hvidvin, indtil hvidvinen er kogt næsten væk. Kommes i en sigte og så meget som muligt af aspargesenderne presses igennem sigten og hældes tilbage i gryden. Der tilsættes nu fond (jeg havde kogt en god på kalv, men hønse- eller grøntsagsfond ville også kunne bruges) og aspargesstænglerne i mindre stykker. Koges er par min., hvorefter der tilsættes creme fraiche 38 %, frisk babyspinat og fine ærter fra frost. Varmes op til kogepunktet og blendes med stavbkender.
Smages til med citronsaft, salt og peber og afkøles. Til vinsmagningen blev suppen serveret med snittede sugarsnaps og butterflyrejer på spyd.
God fornøjelse 😜.

Dagens opskrift er en urtebagt ricotta med varmrøget laks. Den blev serveret til aftenens 4. vin – en “fed” Viognier 😜.

2 bægre ricotta, i alt 500 g
2 sammenpiskede æg
40 g revet parmesan eller grana
1-2 fed knust hvidløg
¼ dl fintskåret dild
¼ dl fintskåret purløg
Salt
1 tsk. friskkværnet peber
Det hele røres sammen og kommes i smurte muffinsfome. Bages ved 180 grader i ca. 15 min. Afkøles.
Ved servering vendes de ud på en tallerken og toppes med varmrøget laks og aspargesstrimler, som er vendt på panden i lidt citronolie.
Der hældes lidt purløgsolie over, som er rapsolie varmet op til 50 grader. Heri skåret purløg, som trækker 1 time og herefter blendes med stavblender. Olien hældes gennem en sigte. Jeg pyntede anretningen med skovsyre, som indbragte adskillige myggestik under plukningen i skoven 😅.
God fornøjelse 😊

Blandede salater anrettes med tynde skiver af sprængt, røget kyllingefilet (jeg havde købt kyllingen sprængt og røget hos min leverandør Sorø Hørkram).
Salaten blev dryppet med hindbærvinagrette (også fra Hørkram) og pyntet med friske hindbær og flager af Midsommer ost. Hertil serverede Mette en kold Primitivo Appassimento 😋

Mette serverede en ØKO Rødvin fra Mallorca, så selvfølgelig skulle vi nu til “grisefest” 😂. Det blev til barbequemarinerede spareribs, som jeg først havde stegt i stegeso ved 125 grader i et par timer og herefter lagt i bradepande og brunet ved 225 grader – man kunne også have valgt at klare sidste del på en grill. Hertil en salat lavet af solmodne tomater, røde peberfrugter, nektariner, rødløg olivenolie, salt og peber.

Vinsmagningens næstsidste indslag var Top-rødvinen, Villacampa Crianza 2014 fra Ribera del Duero. Maden hertil var tyndtskåret grillet oksebøf, spansk kartoffeltortilla, chimichurri og hvidløgsmayo 
Kartoffeltortilla:
Skrællede kartofler i tynde skiver, lægges lagvis i fad med smeltet smør eller olie, salt, peber, hvidløg og lidt oregano.
Fadet dækkes med staniol og bages ved 175 grader ca. 45 min. Afkøles under pres, og kan herefter skæres ud i trekanter, som varmes ved 200 grader, indtil overfladen er sprød.


Cafelonen's booking procedure og regler

KUN FOR ARRANGØRER

Ved større klub- arrangementer skal mailen sendes senest 1 mdr. før.

Det er IKKE muligt at medbringes egne drikkevarer og mad til bookningerne.

Bestilling af mødepakker:

  1. Sandwich kr. 35
  2. Mættende salat med brød kr. 35
  3. Smørrebrød kr. 35
  4. Wrap kr. 35
  5. Kaffe / kage kr. 25

Drikkevarer:

  • ØL kr. 30
  • Sodavand kr. 20
  • Kildevand kr. 10
  • 1 kande kaffe kr. 40

Større arrangementer










Møder







Opgaver efter arrangement/møder til bestiller:

  • Borde og stole sættes på plads
  • Bestik og flasker sættes på rullebord
  • Affald puttes i skraldeposer
  • Al lys slukkes
  • Alle døre låses